Archive for maaliskuu, 2013

Luokkaretki Akrobatia Esitykseen

lauantai, 9 maaliskuun, 2013

Meillä on luokassa pöydät aseteltu U:n muotoisesti joka on hyvä. Oppilaat ovat kasvotuksen toisiinsa ja opettaja kävelee pöytien välissä luoden hyvän kontaktin kaikkien kanssa. Jos koulua on ikinä valitsemassa niin se pöytien asetelma kannattaa varmistaa. Vielä vitsit on vähissä vähäisen sanavaraston takia mutta yritan minkä kykenen naurattaa yleisöäni.. eikun siis luokkatovereita.

Sitten jostain syystä koulu sitten päätti antaa meille hieman armoa ja päästään kouluretkelle jee. Eli mennään katsomaan sellainen kiinalainen acrobatic show joka pitäisi olla maailmanluokan esitys. Really? Ehkä se mua hiukka epäilyttää että showta tehään kaksi kertaa päivässä, qlostaa vähän rahastukselta. Yleensä parhaat showt ei esiinny päivittäin. Jokatapauksessa kiva päästä tuulettumaan tänä viikonloppuna. Tosiaan eihän ne nyt sitä arkipäivälle laita vaan saadaan viettää meidän vapaa-aikaa koulun kanssa. Fun, fun and more fun.

Ja Ruoskinta Alkaa

perjantai, 8 maaliskuun, 2013

Joillekkin voi tulla yllätykseksi, mutta alussa jo mennään viuhaa vauhtia. Ihankuin oletettaisiin että kaikki ymmärtäisivät jo jonkunverran Kiinaa ennenkuin tulevat tunnille. Kaikki aasialaiset luokkatoverit ovat jo hyvin valmistautuneet ja katsovat minua kuin tyhmää kun kestää takoa näitä uusia juttuja päähän jotka pitäisi jo tietää.

Ei siinä miitään, näin sitä oppii. Vaan tämä opetusjärjestelmä ja kielen helppouden yhdistelmä tuottaa uudenlaisen vaikeuden. Ei ole mitään hankalia kielioppisääntöjä päähän taottavana, vaan lähinnä lauseen rakennetta, lausumista, sanajärjestystä ja ah. sanoja. Tyhmä kun en ole niin lähinnä niitä sanoja sitten vaan, (onneksi sanontatavat ovat älyttömän hauskoja) joiden nopeusmuistamisessa on hieman ongelmia.

Well, I’ll just have to do my best then 😛

Ensimmäinen koulupäivä

keskiviikko, 6 maaliskuun, 2013

Olipas jännää. Tulin juuri meidän koululta jossa oli ensimmäinen koulupäivä. Koulu sijaitsee vanhassa ja korkeassa rakennuksessa, johon kivutaan pyöreitä portaitai pitkin tai mennään ylös ahtaassa hississä. Myöskään luokat eivät ole kovin isoja mutta niissä on kieltämättä tunnelmaa.

Ensimmäisenä kysyttiin että haluanko että mun kiinan kielen taito testataan ja mikäpäjottei olen kuitenkin jonkunverran jo opiskellut sitä omitoimisesti. No, enpä hirveästi osannut mihinkään vastata siinä paperissa joten lopetin leikin siihen josta sitten ohjattiin varsinaiseen luokkaan. Sielä istuskeli jo valmiiksi luokkatoverit jotka eivät vaivautuneet tekemään testiä vaan alottavat suoraan alkeiskurssista. Joku totesi että olinpa nopea=)

Ei siinä hirveästi mitään, huomenna vasta alkaa varsinainen opetus. Mukavia luokkatovereita löytyy eripuilelta maailmaa, mm. yks kolombialainen jamppa jonka kanssa voi puhua espanjaa ja pari japanilaista mika on jees! Nyt tutustumaan opetusmateriaaliin.